Po-Št: 8:00-17:00, Pia: 8:00-16:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 62

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 63

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 61

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 84

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 75

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 85

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02 / 20 60 00 69

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02 / 20 60 00 67

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 80

Po-Ne: 8:00-20:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 82

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02 / 20 60 00 74

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/ 20 60 00 77

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 81

Po-Ne: 9:00-20:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 71

Po-Ne: 9:00-20:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 70

Po-Pia: 9:00-17:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 88

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 66

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 72

20 praktických rozšírení pre Google Chrome

20 praktických rozšírení pre Google Chrome

Jadro vývoja najpopulárnejšieho internetového prehliadača na svete Google Chrome sa koncentruje na kompatibilitu s rôznymi operačnými systémami, rýchlosť a výkon, jednoduchosť ovládania, či bezpečnosť a ochranu súkromia. Dodatočná funkcionalita je v základnej verzii dostupná len v minimálnej miere. Stratégia tvorcov ju prenecháva takmer výhradne developerom rozšírení dostupných vo Web Store – internetovom obchode Chrome.

Pestrá paleta extensions zahŕňa riešenia pre produktivitu a optimalizáciu úloh, grafické „vychytávky,“ hry, zábavu i charitatívne zamerané nápady. Či sa práve rozšírenia Chrome dostali do vašej pozornosti po prvý krát, alebo hľadáte niečo nové, čo by ste si do prehliadača pridali, prinášame vám výber tých najlepších z nich. Inštalácia niektorých z nižšie uvedených tipov môže vyžadovať reštart prehliadača. Všeobecne tiež platí, že pred akoukoľvek inštaláciou je vhodné overiť si reputáciu autorov rozšírenia.

1. OpenTabs

V princípe jednoduchý nápad s potenciálne globálnym dopadom ponúka OpenTabs. Vždy keď v prehliadači otvoríte novú kartu, objaví sa upraviteľná domovská stránka s reklamami v dolnej časti. Príjem z nich využíva nezisková organizácia na poskytovanie mikropôžičiek začínajúcim podnikateľom z nízkopríjmových skupín populácie. Tak isto, za každých 10 otvorených tabov, zachránia 1 strom. Pri každom otvorení nového tabu uvidíte, koľko stromov ste už zachránili.

 Uvítacia obrazovka a počítanie zachránených stromov cez OpenTabs.

2. GoFullPage

Vďaka tomuto rozšíreniu budete schopní urobiť screenshot celej webstránky bez toho, aby ste museli skrolovať, zmenšovať zobrazenie, či používať akýkoľvek desktopový nástroj. Po jedinom kliku urobí GoFullPage všetku prácu za vás. Vy sa len rozhodnete, v akom formáte si želáte uložiť výsledok.

 

Screenshot celej obrazovky cez rozšírenie GoFullPage.

3. Todoist

Todoist je užívateľmi dlhodobo hodnotené ako jedno z najlepších riešení pre zoznam nedokončených úloh. Umožňuje nielen plánovanie denných úloh a ich označenie ako skompletizovaných, ale napríklad aj pridanie online textov a webstránok (ku ktorým sa chcete vrátiť) do separátneho zoznamu, selekciu pravidelne sa opakujúcich úloh a integráciu s inými online službami.

Zoznam úloh cez rozšírenie Todoist.  

4. StayFocused

Cieľom StayFocused je zvýšenie produktivity tým, že užívateľovi dovoľuje si pomocou veľmi flexibilnej konfigurácie na určitý čas zablokovať prístup k stránkam, ktoré naňho pôsobia rušivo. Ľahšie sa tak vyhnete pokušeniu navštevovať sociálne siete, diskusné fóra a podobne.

5. Extension for Instagram

Prehĺbenie užívateľského zážitku z obľúbenej sociálnej siete na zdieľanie fotografií a videa sa v tomto rozšírení prejavuje zjednodušením interakcií (upload/download), zobrazením ako na mobilnom zariadení, klikateľnými hyperlinkami v komentoch alebo tmavou témou.

6. Save to Facebook, App for Facebook

Obdobné rozšírenia nájdete aj pre Facebook. Kým prvé spomínané sa sústreďuje na ukladanie a organizáciu pre vás zaujímavého obsahu pomocou funkcie Facebook Save, druhá ponúka kompletný manažment vášho FB konta.

7. Evernote Web Clipper

Evernote je známa multiplatformová aplikácia na zaznamenávanie a usporadúvanie poznámok, prostredníctvom ktorej môžu medzi sebou efektívne zdieľať obsah napríklad členovia pracovného tímu. S rozšírením Evernote Web Clipper môžete tiež pohodlne ukladať webové odkazy do schránky na neskoršie prečítanie alebo použitie.

8. Giphy for Chrome

Kto by nemal rád výstižné animované obrázky GIF?! S týmto rozšírením budete mať ich známu databázu konštantne na dosah kedykoľvek sa vám zažiada. Ak existuje dostatočná podpora na stránke, na ktorú sa GIF chystáte zdieľať, môžete dokonca použiť pohodlnú metódu drag & drop.

Google Chrome rozšírenie Giphy.

9. Raindrop.io

Raindrop.io je vizuálne veľmi efektný manažér záložiek v prehliadači. Jeho funkcie zahŕňajú, okrem iného, uchovávanie obsahu stránok (výhodné, ak stránka už nie je inak dostupná), vyhľadávanie v ňom, organizáciu podľa tém i prenos záložiek na iné platformy.

10. Forest

Forest rieši dva problémy naraz – vám pomáha lepšie sa sústrediť a našej planéte v boji s odlesňovaním. V každom čase potreby zvýšeného sústredenia zasadíte virtuálny strom. Ak chcete aby vyrástol, nesmiete minimálne 30 minút navštíviť žiadnu z webstránok zo zoznamu, ktorý si vopred určíte. Dobrovoľným finančným príspevkom môžete tiež podporiť výsadbu reálnych stromov v odlesňovaných oblastiach sveta.

Google Chrome rozšírenie Forest. 

11. Custom Cursor for Chrome

Toto rozšírenie je ďalším z radu tých, ktoré sa venujú personalizácii vzhľadu prehliadača a zameriava sa na kurzor myši – prvok azda najčastejšie priťahujúci pozornosť užívateľa. Galérie Custom Cursor for Chrome sú usporiadané do balíkov podľa tém a obsahujú všetko, na čo si len spomeniete. Svetové módne značky, populárne kultúrne fenomény, variácie na klasické témy a veľa iných.

12. Print Friendly & PDF

Každý užívateľ vie, že tlač obsahu webstránky mnohokrát nebýva ani zďaleka jednoduchá. V takých prípadoch sa iste zíde rozšírenie umožňujúce sled krokov uľahčujúcich celý proces. Najprv z obsahu odstráni reklamy a ovládacie prvky, potom text naformátuje do čo najčitateľnejšej podoby, ak treba, otvorí ho pre vašu editáciu a na záver na vás nechá rozhodnutie, či chcete tlačiť ihneď alebo upravený obsah najprv uložiť ako PDF.

Zjednodušená tlač článku cez rozšírenie PrintFriendly.

13. Volume Master

Zvýšenie hlasitosti až o 600% maxima v originálnom prehrávači (napr. YouTube video) a nastavenie hlasitosti pre každú kartu prehliadača individuálne - to sú dve hlavné charakteristiky Volume Mastera. Oceníte ich pri sledovaní médií s nižšou kvalitou zvukového záznamu, ktorý zvýrazníte bez toho, aby to malo dopad na ostatné prehrávanie zvuku.

14. Wayback Machine

Stalo sa vám, že ste klikli na nejaký odkaz len aby sa hneď vzápätí na cieľovej URL objavila chyba 404, informujúca o neexistujúcej stránke? Rozšírenie Wayback Machine je automaticky prepojené s internetovým archívom obsahujúcim miliardy stránok zozbieraných počas niekoľkých dekád. Ak sa vami hľadaná nefunkčná stránka v archíve nachádza, budete na túto jej verziu presmerovaní.

15. Ghostery

Tracker je výraz pre typ nenápadného softvéru prítomného na mnohých z webstránok, ktoré bežne navštevujete. Jeho úlohou je zaznamenávať vašu aktivitu a posielať ju ďalej, najmä firmám produkujúcim cielenú reklamu, či analyzujúcim online správanie. Problémom trackerov je, že spomaľujú načítanie stránok, robia ich „ťažšími“ a menej privátnymi. K výraznému obmedzeniu tohto nežiadúceho javu vedie Ghostery, rozšírenie blokujúce nielen trackery, ale aj veľa reklám.

16. LastPass

LastPass, alebo manažér prístupových hesiel vám dáva kontrolu nad všetkými vašimi heslami. K tomu pridáva možnosť na jednom mieste bezpečne uložiť všetky vaše zoskenované doklady, čísla platobných kariet a adresy. Poteší tiež automatické vypĺňanie údajov v online formulároch, kontrola kvality vašich hesiel a ich bezpečné zdieľanie vždy keď potrebujete. Viac ako 10 miliónov stiahnutí tohto rozšírenia hovorí samo za seba.

17. FoxClocks

FoxClocks ukazuje na dolnej lište prehliadača aktuálny čas vo vami zvolených mestách sveta. Ideálne rozšírenie, ak ste súčasťou globálneho pracovného tímu, často cestujete, alebo máte blízkeho človeka žijúceho v zahraničí a chcete si byť istí, že ho vždy kontaktujete v správnom čase.

Zobrazenie svetového času cez rozšírenie FoxClocks.

18. Stylish

Pripadá vám vzhľad vašej obľúbenej stránky príliš nudný? S pomocou rozšírenia Stylish sa stanete okamžitými majstrami technológie CSS a zmena vizuálneho štýlu sa pre vás stane len otázkou niekoľkých kliknutí. K dispozícii budete mať množstvo predvolených pozadí, fontov, skinov, farebných schém a animácií, ale i možnosť vytvoriť si vlastné.

19. HTTPS Everywhere

Mimoriadne užitočná záležitosť z pohľadu bezpečnosti vášho surfovania po webe. Protokol HTTPS zabezpečuje, že stránku, ktorú sa chystáte navštíviť  je možné považovať za relatívne bezpečnú. Rozšírenie HTTPS Everywhere s pomocou tohto protokolu automaticky zašifruje aj stránky, ktorého HTTPS samy neimplementovali.

20. Google Dictionary

Stretli ste sa pri browsovaní s anglickým slovom, ktorému ste nerozumeli? Častokrát viac ako preklad pomôže slovníková definícia. Tú máte vďaka rozšíreniu Google Dictionary priamo na dosah, stačí len zvýrazniť dané slovo a objaví sa bublina s jeho vysvetlením.

Vyberte pobočku pre opravu:

  • 1/6

    Bratislava - Servisná centrála Osadná

    Opravy aj na počkanie, servis pc, notebook, iPhone, iPad, Samsung TAB, fotoaparát... Možnosť platby v hotovosti, aj platobnou kartou.

    Adresa:
    PCexpres, s.r.o.
    Osadná 11
    831 03 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Št: 8:00-17:00
    Pia: 8:00-16:00
    So-Ne: Zatvorené

  • 1/6

    Bratislava - Aupark Shopping Center

    aupark logo

    Moderná pobočka, skvelí technici opravia vašich elektronických miláčikov na počkanie. Na pobočke máte tiež bohatý výber príslušenstva.

    Adresa:
    Aupark
    Einsteinova 18
    851 01 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - Avion Shopping Park

    avion

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva, najväčšie obchodné centrum na Slovensku.

    Adresa:
    Avion Shopping Park
    Ivanská cesta 16
    821 04 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - Central

    bratislava central logo

    Moderná pobočka, skvelí technici opravia vašich elektronických miláčikov na počkanie. Na pobočke máte tiež bohatý výber príslušenstva.

    Adresa:
    CENTRAL
    Metodova 6
    821 08 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - Eurovea

    logo eurovea

    Adresa:

    Eurovea
    Pribinova 8
    811 09 Bratislava

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - VIVO!

    BA vivo logo

    Moderná pobočka, kde Vám skvelí technici opravia vašich elektronických miláčikov na počkanie. Na pobočke máte k dispozícii bohatý výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    VIVO!
    Vajnorská 100
    831 04 Bratislava

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/1

    Trnava - City Arena

    logo nakupne centrum big

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    City Arena
    Kollárova 20
    917 01 Trnava

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Trenčín - OC Laugaricio

    Laugaricio

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC Laugaricio
    7271 Belá
    911 01 Trenčín

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Žilina - Aupark Shopping Center

    aupark jpg2

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Aupark Shopping Center
    Veľká okružná 59A
    010 01 Žilina

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Nitra - Galéria MLYNY

    nitra mlyny

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Galéria MLYNY
    Štefánikova trieda 61
    949 01 Nitra

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Prievidza - OC Korzo

    oc korzo logo

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC Korzo
    Nábrežná 1913/5A
    971 01 Prievidza

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 8:00-20:00

  • 1/1

    Martin - TULIP Center

    mt tulip

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC Tulip
    Pltníky 2
    036 01 Martin

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Banská Bystrica - Europa Shopping Center

    banska bystrica europa logo

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Europa Shopping Center
    Na Troskách 25
    974 01 Banská Bystrica

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Poprad - OC Forum

    Forum logo

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC FORUM
    Námestie Sv. Egídia 3290/124
    058 01 Poprad

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-20:00

  • 1/3

    Košice - Servisná centrála Tomášikova

    Opravy aj na počkanie, servis pc, notebook, iPhone, iPad, Samsung TAB, TV. Možnosť platby v hotovosti.

    Adresa:
    PCexpres, s.r.o.
    Tomášikova 16
    040 01 Košice
    Otváracie hodiny:

    Po-Pia: 9:00-17:00
    So-Ne: Zatvorené

  • 1/3

    Košice - Aupark Shopping Center

    logo aupark

    Náš najmodernejší kiosk so skvelými technikmi, ktorí vašich elektronických miláčikov znova postavia na nohy. Bohatý výber príslušenstva a príjemné prostredie je opäť samozrejmosťou.

    Adresa:

    Aupark Košice
    Námestie osloboditeľov 1
    040 01 Košice

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/3

    Košice - Atrium Optima

    pobocka optima

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Atrium OPTIMA
    Moldavská cesta 32
    040 11 Košice

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Prešov - Eperia - Shopping mall

    eperia logo

    Opravy smartfónov na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Eperia - Shopping mall
    Arm. Generála L. Svobodu 25
    080 01 Prešov

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-20:00

Nevyhovuje vám zvolená predajňa?
Nájdite svoju najbližšiu pobočku: