Po-Št: 8:00-17:00, Pia: 8:00-16:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 62

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 63

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 61

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 84

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 75

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 85

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02 / 20 60 00 69

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02 / 20 60 00 67

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 80

Po-Ne: 8:00-20:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 82

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02 / 20 60 00 74

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/ 20 60 00 77

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 81

Po-Ne: 9:00-20:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 71

Po-Ne: 9:00-20:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 70

Po-Pia: 9:00-17:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 88

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 66

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 72

25 tipov na technologické vianočné darčeky

25 tipov na technologické vianočné darčeky

Akoby vyberanie darčekov nebolo náročné už samo o sebe, keď hľadáte niečo pre technologického nadšenca, znamená to ešte zopár starostí navyše. Hodnotenia produktu musia byť vysoké, spotreba nízka, verzia čo najaktuálnejšia, dizajn zasa nadčasový, nesmie chýbať „wow“ efekt a predovšetkým, dotyčná osoba by už nemala vlastniť nič podobné.

Za predpokladu, že netúžite stráviť predvianočné týždne surfovaním na špecializovaných weboch a radšej hráte na istotu, urobíte najlepšie, ak sa budete držať jednoduchého hesla: „čo najnovšie a čo najlepšie“. A aby bolo vaše hľadanie ešte o čosi ľahšie, prinášame vám tipy na tie aktuálne najhorúcejšie technologické hity.

Červené tlačítko so symbolom darčeku na klávesnici

Technologické vianočné darčeky

1. Prenosná mini-nabíjačka pre smartfóny, napríklad v tvare rúžu na pery, je ľahko prenosná, stratí sa i v menšej dámskej kabelke a ukrýva v sebe energiu, postačujúcu na jedno plné nabitie.

2. 2 v 1 šošovka pre smartfón sa zmestí do vrecka, no i napriek tomu pozdvihne mobilné fotografovanie na úplne novú úroveň. Umožní super detailné zábery zblízka i pôsobivé širokouhlé snímky a inštalácia ani manipulácia nezaberú viac než pár sekúnd.

3. Väzenie na smartfóny môže nájsť občas uplatnenie v každej domácnosti. Kto má od tejto nedobytnej klietky kľúče, stáva sa sudcom i dozorcom v jednej osobe. Telefóny prepustí na slobodu len v prípade, že ich majitelia vykazujú znaky úspešne absolvovaného detoxu.

4. Vodotesný reproduktor do sprchy iste spríjemní dlhší pobyt v kúpeľni, no tam sa to len začína. Výskumy poukazujú, nezávisle od seba, na zlepšenie speváckych výkonov pri počúvaní hudby (lebo speváka vedie správnym smerom), aj pri sprchovaní sa (hlasivky sa uvoľnia). Tak prečo obe stimulujúce okolnosti nespojiť?

5. Hlasový asistent s reproduktorom nie je tak celkom novinka, ale nové generácie majú podmaňujúci dizajn, fantastický zvuk, množstvo nových funkcií, kameru a displej, prepojenie s inými aplikáciami a zariadeniami IoT, či programovateľné hlasové skilly.

6. 3D pero, alebo prečo by v 21. storočí ešte niekto písal na papier, keď ním môže modelovať priestorové predmety. Stačí si vybrať druh materiálu (rôzne tvrdé a tvarovateľné plasty), k tomu dobrý námet a o niekoľko hodín zábavy je postarané.

Tvarovanie lietadla pomocou 3D pera

7. Signalizačné nálepky a prívesky. Každý to zažil aspoň raz a pre niektorých je to dennodenný údel – vec, ktorú ste len teraz držali v ruke, odrazu zmizla. Podobným problémom doslova odzvonilo. Digitálne nálepky na diaľkových ovládačoch, kľúčoch a peňaženkách môžu byť odteraz spojené (pomocou Bluetooth) s aplikáciou v smartfóne a na povel reagovať príjemným tónom. O level vyššie s nimi môžete nájsť aj stratenú peňaženku alebo kľúče pomocou GPS lokalizácie.

8. Zariadenie na udržiavanie vzpriamenej polohy tela. Táto malá a nenápadná vecička sa prilepí špeciálnym lepidlom na chrbát presne v strede, medzi lopatkami. Reaguje na pohyb a vždy keď dôjde k neželanému zhrbeniu, zavibruje, čím napomáha k zlepšeniu držania tela.

9. Fototlačiareň do ruky komunikuje so smartfónom cez Bluetooth a fotky tlačí na samolepiaci papier. Ideálna hračka pre tínedžerov, ktorých omrzel Instagram a hľadajú originálny spôsob, ako ho nahradiť. Vylepšený model si vystačí i bez smartfónu – fotoaparát má zabudovaný. Vianočná party teda môže byť tento rok v znamení instantných fotografií.

10. Prenosná wireless klávesnica osloví každého, kto je často na cestách, potrebuje pracovať a nechce so sebou nosiť nič väčšie ako tablet alebo smartfón. Ľahkosť, odolnosť, atraktívny dizajn, kompatibilita so všetkými zariadeniami a k tomu pevná podložka sú všetko prvky, ktoré z nej robia top tip na vianočný darček pre tech-nadšenca.

11. Aktívne doplnky ku herným konzolám predstavujú zlatú strednú cestu medzi pohybom vonku a sedením pred obrazovkou. Ich prostredníctvom môžete simulovať športové aktivity, hru na hudobné nástroje i praktizovať bojové umenia. Ich spektrum je dostatočne široké aj pre dospelých a pokročilých gamerov.

12. Prenosný reproduktor na oblečení bez rizika prípadných otázok typu „Jak to pereš?“, ako v kultovom filme Pupendo? Žiaden problém. Lídri na trhu ponúkajú vodotesné riešenia s výdržou batérie až 6 hodín a bez nutnosti káblového pripojenia na kazetový walkman. O úroveň vyššie vás dostanú reproduktory priamo v rámoch slnečných okuliarov, produkujúce zvuk tak, že vás ani neohlušuje, ani ho nepočuť naokolo.

13. Smart hrnček na teplé nápoje dovoľuje nastavenie teploty, pri ktorej si želáte nápoj popíjať. Sám ju potom kontroluje, čo nielenže udrží nápoj teplý dlhšie, ale dovolí vám i experimentovať. Na jedno nabitie funguje hodinu, teda zvládne i niekoľko káv denne.

14. Robotický vysávač je hitom sezóny a nesporne bude i jedným z najpopulárnejších vianočných darčekov roku 2019. Veď uznajte, aktivuje sa hlasom, je kompatibilný s hlasovými asistentmi, má vysokú nasiakavosť, okrem vysávania i mopuje a sám sa pripojí k nabíjačke.

Robotický vysávač

15. LED budíky a nástenné hodiny sú čímsi ako ihriskom pre kreatívny dizajn a to ich priam predurčuje na originálne vianočné darčeky. Tri čierne panely na stene symbolizujúce dominové kocky, na ktorých zasvieti vždy príslušný počet bodiek pre hodiny, minúty a sekundy. Alebo štvorec na nočnom stolíku s radmi a stĺpcami písmen pripomínajúci osemsmerovku, v ktorom svietia slová informujúce o aktuálnom čase, napríklad „IT IS HALF PAST TEN“. Alebo budík, ktorý namiesto zvukom budí postupným rozjasňovaním neagresívneho svetla. Alebo ikonka Pac-man, požierajúca digitálne číslice ušlého času. Alebo.

16. Odpadkový kôš reagujúci na pohyb a hlas je snom azda každého. Predstavte si ho vždy keď máte plné ruky odpadkov a musíte zvládať akrobatické kúsky, aby sa vám ich podarilo úspešne vysypať. Namiesto toho by pritom stačilo len vysloviť správne heslo, alebo aktivovať fotobunky a všetko by prebehlo oveľa pohodlnejšie.

17. Lietajúcu selfie kameru, vlastne mini-dron, poháňajú štyri malé horizontálne vrtule. Ovláda sa cez smartfón a poletovať môže nad rodinným vianočným stolom, pracovným kolektívom na koncoročnej firemnej párty, alebo nad prvými lyžiarskymi pokusmi detí na svahu.

18. Inteligentný termostat nereguluje len teplotu v dome, ale sám sa aj naučí, aký je denný a týždenný rytmus domácnosti a tomu potom prispôsobí celý vykurovací režim. Inštaláciu zvládne každý a kompatibilita je spravidla veľmi široká.

19. Vonkajší projektor, ako stvorený pre záhradné premietanie v teplých letných večeroch i na stenu obývačky v chladnejšom období. Tie najvýkonnejšie produkujú svetelný tok až do 3600 lumenov, čo prináša vysokokvalitný divácky zážitok.

20. Dronov sú na trhu desiatky, ak nie stovky. Vlastniť jeden len tak pre zábavu, kvalitnejšie filmovanie a fotenie, súťažné lietanie, alebo zvýšenie bezpečnosti, je pre „geekov“ priam povinné. Vyberať môžete v závislosti od primárneho účelu používania, lebo typovo sa drony kategorizujú práve podľa toho.

21. Prenosné herné konzoly sú z roka na rok výkonnejšie, krajšie a právom aj populárnejšie. Zábava do ruky pre všetky generácie, s možnosťami rovnako skvelého zážitku z hrania, či ste na cestách, či v pohodlí vlastného gauča. Najväčšia vychytávka je určite prenosná herná konzola, ktorú si môžete vziať so sebou všade a na trhu je aktuálne  rozsiahla ponuka hier s prispôsobivými hernými módmi a úžasným ovládaním.

22. Smart hodinky, ktoré medzi tipmi na technologické darčeky nesmú chýbať, prešli tiež v posledných rokoch akcelerovaným vývojom. Na zápästí tak dnes môžete mať hodinky, navigačné zariadenie, diagnostickú konzolu, osobného trénera a telefón s regulárnou SIM kartou v jednom. A k tomu ešte vodotesné a s trvale zapnutým displejom.

23. Kuchynské spotrebiče sú technologicky rovnako sofistikované ako produkty ktoréhokoľvek iného segmentu. Kávovar vám pripraví kávu presne podľa vami zadaných parametrov, expresný gril upraví slaninu rovnomerne po celej ploche a stolové výčapné zariadenia tvoria dokonalý pár s tekutým zlatom od lokálnych producentov. Komu sa žiada trochu extravagancie, môže siahnuť po „mikro-udiarni“ v podobe skleného zvona, napojeného na elektrický zdroj dymu, do ktorého môže namiešať svoj unikátny pomer aromatických byliniek a pilín voňavého dreva.

24. VR sady predstavujú ďalší z inšpiratívnych vianočných darčekov pre malých i veľkých. V realistickom virtuálnom priestore si môžete zahrať hry, odísť na bádateľskú expedíciu, prezrieť svet minulosti, vystavať vlastný vesmír i zahrať sa na graffiti umelca.

25. Audioknihy a videohry. Audioknihy sú tu hlavne pre tých, ktorí nestíhajú čítať. Titulov len pribúda, tento trend bude pokračovať a rozširovať sa z komerčne úspešných titulov aj na okrajovejšie žánre.

Veľká zbierka rôznych video-hier

K videohrám roku 2019 patria:

1. Call Of Duty: Modern Warfare (Xbox One, PlayStation 4, a PC)

2. Borderlands 3 (Xbox One, PlayStation 4 a PC)

3. Star Wars Jedi: Fallen Order (Xbox One, PlayStation 4 a PC)

4. FIFA 20 (Xbox One, PlayStation 4, Switch a PC)

5. Death Stranding (exkluzivita pre PS4)

6. Red Dead Redemption 2 (Xbox One, PlayStation 4, už aj na PC)

7. The Outer Worlds (Xbox One, PlayStation 4, PC)

8. Control (Xbox One, PlayStation 4, a PC)

9. Outer Wilds (Xbox One, PlayStation 4 a PC)

10. Untitled Goose Game (Switch, PC, macOS)

Určite môžete prekvapiť pravého gejmera aj predobjednávkou.

V najbližšom čase sú s napätím očakávané:

1. The Last of Us Part 2 (exkluzivita PS4)

2. Cyberpunk 2077 (Xbox One, PlayStation 4 a PC)

3. Final Fantasy VII Remake (PS4)

4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Switch)

5. Half-Life: Alyx (PC)

Vyberte pobočku pre servis:

  • 1/6

    Bratislava - Servisná centrála Osadná

    Opravy aj na počkanie, servis pc, notebook, iPhone, iPad, Samsung TAB, fotoaparát... Možnosť platby v hotovosti, aj platobnou kartou.

    Adresa:
    PCexpres, s.r.o.
    Osadná 11
    831 03 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Št: 8:00-17:00
    Pia: 8:00-16:00
    So-Ne: Zatvorené

  • 1/6

    Bratislava - Aupark Shopping Center

    aupark logo

    Moderná pobočka, skvelí technici opravia vašich elektronických miláčikov na počkanie. Na pobočke máte tiež bohatý výber príslušenstva.

    Adresa:
    Aupark
    Einsteinova 18
    851 01 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - Avion Shopping Park

    avion

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva, najväčšie obchodné centrum na Slovensku.

    Adresa:
    Avion Shopping Park
    Ivanská cesta 16
    821 04 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - Central

    bratislava central logo

    Moderná pobočka, skvelí technici opravia vašich elektronických miláčikov na počkanie. Na pobočke máte tiež bohatý výber príslušenstva.

    Adresa:
    CENTRAL
    Metodova 6
    821 08 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - Eurovea

    logo eurovea

    Adresa:

    Eurovea
    Pribinova 8
    811 09 Bratislava

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - VIVO!

    BA vivo logo

    Moderná pobočka, kde Vám skvelí technici opravia vašich elektronických miláčikov na počkanie. Na pobočke máte k dispozícii bohatý výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    VIVO!
    Vajnorská 100
    831 04 Bratislava

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/1

    Trnava - City Arena

    logo nakupne centrum big

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    City Arena
    Kollárova 20
    917 01 Trnava

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Trenčín - OC Laugaricio

    Laugaricio

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC Laugaricio
    7271 Belá
    911 01 Trenčín

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Žilina - Aupark Shopping Center

    aupark jpg2

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Aupark Shopping Center
    Veľká okružná 59A
    010 01 Žilina

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Nitra - Galéria MLYNY

    nitra mlyny

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Galéria MLYNY
    Štefánikova trieda 61
    949 01 Nitra

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Prievidza - OC Korzo

    oc korzo logo

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC Korzo
    Nábrežná 1913/5A
    971 01 Prievidza

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 8:00-20:00

  • 1/1

    Martin - TULIP Center

    mt tulip

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC Tulip
    Pltníky 2
    036 01 Martin

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Banská Bystrica - Europa Shopping Center

    banska bystrica europa logo

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Europa Shopping Center
    Na Troskách 25
    974 01 Banská Bystrica

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Poprad - OC Forum

    Forum logo

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC FORUM
    Námestie Sv. Egídia 3290/124
    058 01 Poprad

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-20:00

  • 1/3

    Košice - Servisná centrála Tomášikova

    Opravy aj na počkanie, servis pc, notebook, iPhone, iPad, Samsung TAB, TV. Možnosť platby v hotovosti.

    Adresa:
    PCexpres, s.r.o.
    Tomášikova 16
    040 01 Košice
    Otváracie hodiny:

    Po-Pia: 9:00-17:00
    So-Ne: Zatvorené

  • 1/3

    Košice - Aupark Shopping Center

    logo aupark

    Náš najmodernejší kiosk so skvelými technikmi, ktorí vašich elektronických miláčikov znova postavia na nohy. Bohatý výber príslušenstva a príjemné prostredie je opäť samozrejmosťou.

    Adresa:

    Aupark Košice
    Námestie osloboditeľov 1
    040 01 Košice

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/3

    Košice - Atrium Optima

    pobocka optima

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Atrium OPTIMA
    Moldavská cesta 32
    040 11 Košice

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Prešov - Eperia - Shopping mall

    eperia logo

    Opravy smartfónov na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Eperia - Shopping mall
    Arm. Generála L. Svobodu 25
    080 01 Prešov

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-20:00

Nevyhovuje vám zvolená predajňa?
Nájdite svoju najbližšiu pobočku: