Po-Št: 8:00-17:00, Pia: 8:00-16:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 62

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 63

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 61

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 84

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 75

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 85

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02 / 20 60 00 69

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02 / 20 60 00 67

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 80

Po-Ne: 8:00-20:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 82

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02 / 20 60 00 74

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/ 20 60 00 77

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 81

Po-Ne: 9:00-20:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 71

Po-Ne: 9:00-20:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 70

Po-Pia: 9:00-17:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 88

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 66

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz otvorené, Telefón: 02/20 60 00 72

Ktorá kalendárová appka vám zaručí najlepšiu produktivitu?

Ktorá kalendárová appka vám zaručí najlepšiu produktivitu?

Čas nie sú len peniaze, ale vo svete rýchleho sledu udalostí a neustále vyžadovanej pozornosti aj komoditou, ktorej hodnotu je čoraz ťažšie vyčísliť. Zorganizovať si ho tak, aby ste načas stihli všetky záväzky, zostali vám chvíle pre seba, k tomu aj nejaká rezerva, a nezotrvávali ste pri tom v konštantnom strese je umenie. A kľúčovým prvkom tohto umenia dobrej organizácie je plánovanie.

Kalendárové aplikácie patria už dlho k štandardným nástrojom na rozvrhnutie si časového priebehu dní, týždňov, či celých mesiacov v pracovnej i osobnej sfére života. Predstaviť si život bez pozvánok, alarmov, pripomienok, opakovaného výskytu alebo farebného kódovania udalostí dnes možno len veľmi ťažko.

Nie všetky kalendárové appky sú si však rovné a to najmä z dvoch dôvodov. Väčšina appiek tohto druhu nie sú samy osebe kalendármi, ale vyžadujú pripojenie k jednému zo známych existujúcich kalendárov (napríklad Google Calendar). Fungujú tak len ako akési vizuálne rozhrania umožňujúce manipuláciu daného kalendára, občas obohatené o isté unikátne funkcie.

Druhým častým nedostatkom je, že appky fungujú len na jednej platforme a chýba prístup, či synchronizácia zariadení s inými operačnými systémami.

Plánovanie s kalendárom.

Kritériá dobrej kalendárovej aplikácie

Čo charakterizuje kvalitnú kalendárovú aplikáciu?

Je ľahko použiteľná a má intuitívne užívateľské rozhranie. Vyžaduje minimum interakcií (klikania, dotykov na displeji), hľadania ovládacích prvkov (tlačidiel), či otvárania vnorených menu.

Má všetky potrebné funkcie a dá sa dobre prispôsobiť vašim individuálnym potrebám. Naše individuálne časové harmonogramy sa vždy v niečom líšia a každý z nás uvíta iné funkcie, mnohí tiež ocenia možnosti “doladenia” na mieru, prípadne bezproblémovú integráciu s inými aplikáciami.

Všetky funkcie aj spoľahlivo fungujú. Očakávania ohľadom tohto druhu softvéru, na ktorom závisí veľa dôležitých rozhodnutí, by mali byť vysoké. Zlyhania služieb, “bugy”, obavy o bezpečnosť a podobne si pri kalendároch môže dovoliť len málokto.

Jednoduché zdieľanie, teda podpora tímovej práce, včasné upozornenia na nadchádzajúce stretnutia a mítingy, dobrá komunikácia s emailovými klientmi a možnosť pripojenia príloh by mali byť štandardom.

Prístup zo všetkých bežných platforiem a operačných systémov. Byť v tomto smere  odkázaný len na jednu možnosť je z pohľadu produktivity menej ako optimálne.

Najlepšie kalendárové appky

Google Calendar - popularita a úspech produktu Google vyplýva hlavne z jeho výbornej prenosnosti (portability). Keď raz vo vašom účte vytvoríte nový kalendár, môžete ho následne prepojiť s väčšinou ostatných aplikácií, ktoré používate a pri ktorých to dáva zmysel. Napríklad, ak potrebujete nejaké špecifické funkcie, ktoré táto aplikácia neobsahuje. Integrácia s Gmailom je plynulá čo do výkonu a prirodzená čo sa ovládania týka - priamo z Gmailu je možné vytvárať kalendárové udalosti a hneď ich aj zdieľať. Google Calendar tiež umožňuje prezeranie pracovného programu kolegov a ľahkú identifikáciu prípadných konfliktov. Hoci neexistuje desktopová verzia, webová verzia a Android aplikácia sú doposiaľ úplne postačujúce.

Kalendárová aplikácia Google Calendar.

Outlook - i napriek tomu, že Microsoft Outlook je v prvom rade emailový klient, kalendár je dlhodobo jeho neoddeliteľnou súčasťou. Zjednotenie emailov, kontaktných údajov, poznámok a úloh na jedinom mieste ocení každý, koho všedný pracovný deň vyžaduje jednoduchú a rýchlu synchronizáciu všetkých týchto komponentov. Outlook, poháňaný technológiou Microsoft Exchange Server, je tiež skvelým riešením pre firmy, ktoré potrebujú vysokú mieru transparentnosti a monitorovania rozdelenia pracovného času zamestnancov. Jednoduché a prirodzené usporiadanie, nekomplikovanú navigáciu, či ovládací panel podobný ostatným produktom MS Office si však iste obľúbite aj ako individuálny užívateľ/ka. Outlook prináša rokmi overený dizajn kalendára s rozdelením vhodným pre najdetailnejšie plánovanie. Funguje na všetkých platformách, vrátane online verzie a mobilných aplikácií (s o čosi nižším rozsahom funkcií).

Kalendárová aplikácia Outlook.

Apple Calendar - ani tento technologický gigant, podľa očakávania, nezaostáva v poskytovaní prvotriednej kalendárovej appky. Apple Calendar je natívnou súčasťou iOS i macOS a automatická synchronizácia naprieč zariadeniami Apple je samozrejmosťou, rovnako tiež ovládanie hlasovým asistentom Siri. Priamočiara a bez ťažkostí je aj komunikácia s Google Calendar, MS Exchange Server a inými populárnymi službami podobného razenia. Čistý a minimalistický dizajn umožňuje, bez zbytočne rušivých elementov, sústrediť sa na rýchlu a efektívnu manipuláciu. Titul eventu, miesto konania, notifikácie, možnosť zaslania pozvánok iným účastníkom a pridania poznámok, či dokumentov prebieha pohodlne a bez stresu.

 

Kalendárová aplikácia Apple.

Any.do - inou, pre plánovanie práce i osobného života dôležitou aplikáciou je “to do list” (zoznam úloh). Práve túto funkcionalitu s kalendárom výborne kombinuje appka Any.do, prístupná doslova na všetkých platformách, vrátane hlasových asistentov (Amazon Alexa) a smart hodiniek. Jednoduché a rýchle ovládanie, farebný, ale nie komplikovaný dizajn, funkcie ako stopovač času, alebo nákupný zoznam a blesková synchronizácia v reálnom čase si vás určite získajú. Rozšírená verzia je spoplatnená.

Kalendárová aplikácia Any.do.

Business Calendar 2 - aplikácia výhradne pre Android a jeden zo silnejších konkurentov Google Calendar. Charakterizujú ju bohaté možnosti náhľadov podľa zvolených časových období, farebné kódovanie jednotlivých udalostí, alebo celých skupín, synchronizácia s Google Calendar a MS Exchange Server  a tiež výber z viacerých hlavných grafických tém. Výborná pomôcka, vďaka ktorej nezabudnete na žiaden narodeninový dátum a informovaní budete i o štátnych sviatkoch v 56 krajinách sveta. Business Calendar 2 je celý zadarmo, ale obsahuje reklamy.

Kalendárová aplikácia Business Calendar 2.

 

Lightning - ak patríte k fanúšikom OS Linux a hľadáte kalendárové rozšírenie emailového klienta Mozilla Thunderbird, Lightning patrí k najlepším a najobľúbenejším add-on riešeniam. Jeho súčasťou sú ľahké a na prvý kontakt zrozumiteľné rozhranie, premena emailov na udalosti vždy keď je to potrebné a plynulý manažment pozvánok, či odpovedí na ne. Miernou nevýhodou je, že Lightning nie je samostatne funkčnou appkou v bežnom zmysle slova.

Kalendárová aplikácia Lightning Thunderbird.

Cozi - kalendár pre Android a iOS bude najviac vyhovovať rodinám. Spoločné účty a pokročilé zdieľanie udalostí, zoznamov všetkého druhu a dokonca i receptov sú presne tým, čo potrebujete k optimálnej súčinnosti v rámci užšieho aj širšieho rodinného kruhu. Jednostranové denné prehľady sú tiež výborným prostriedkom na zefektívnenie chodu domácnosti, transportu detí do školy a na krúžky i plánovania voľného času.

Kalendárová aplikácia Cozi.

Najlepšie spoplatnené kalendárové appky

Fantastical - je funkciami nabitý produkt pre zariadenia od firmy Apple. Moderný dizajn, automatická podpora zemských časových pásiem, tematické farebne rozlíšené kalendáre, aktuálne počasie, zoznamy úloh a integrácia videokonferencií od všetkých známych poskytovateľov majú naozaj čo ponúknuť každej z cieľových skupín užívateľov.

Kalendárová aplikácia Fantastical.

Woven - okrem všetkých štandardných funkcií disponuje Woven mimoriadne užitočným nástrojom umožňujúcim analýzu času vami stráveného nejakou činnosťou, predtým zaznačenou v kalendári. Ako dlho ste pracovali osamote a ako dlho v skupine? Koľko času ste strávili na mítingoch a koľko na video hovoroch? Odpovede na všetky tieto otázky nájdete, v prípade potreby, prehľadne graficky znázornené na špeciálnom paneli appky.

Kalendárová aplikácia Woven.

Timepage  - appka pre iOS z dielne uznávanej značky tlačených diárov Moleskine prináša viac než už na prvý pohľad nádherný dizajn. Na rýchlosť, dobrú kompatibilitu s inými kalendármi, príjemné automaticky generované tipy nad rámec pripomienok (napr. “Posledná pracovná udalosť týždňa, potom 2 dni voľno.”), možnosť zobrazenia v rozdelenom okne vedľa iných appiek a na skvelú ovládateľnosť si zvyknete okamžite. No grafické spracovanie je predsa len tým, čo, podobne ako fyzické Moleskine zápisníky, zanecháva najväčší dojem. Prehľadná, až perfekcionistická proporcionalita prvkov, striedma úspornosť a autentické farebné kombinácie spoločne vytvárajú dokonalý výsledok.

Kalendárová aplikácia Timepage.

Vyberte pobočku pre opravu:

  • 1/6

    Bratislava - Servisná centrála Osadná

    Opravy aj na počkanie, servis pc, notebook, iPhone, iPad, Samsung TAB, fotoaparát... Možnosť platby v hotovosti, aj platobnou kartou.

    Adresa:
    PCexpres, s.r.o.
    Osadná 11
    831 03 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Št: 8:00-17:00
    Pia: 8:00-16:00
    So-Ne: Zatvorené

  • 1/6

    Bratislava - Aupark Shopping Center

    aupark logo

    Moderná pobočka, skvelí technici opravia vašich elektronických miláčikov na počkanie. Na pobočke máte tiež bohatý výber príslušenstva.

    Adresa:
    Aupark
    Einsteinova 18
    851 01 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - Avion Shopping Park

    avion

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva, najväčšie obchodné centrum na Slovensku.

    Adresa:
    Avion Shopping Park
    Ivanská cesta 16
    821 04 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - Central

    bratislava central logo

    Moderná pobočka, skvelí technici opravia vašich elektronických miláčikov na počkanie. Na pobočke máte tiež bohatý výber príslušenstva.

    Adresa:
    CENTRAL
    Metodova 6
    821 08 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - Eurovea

    logo eurovea

    Adresa:

    Eurovea
    Pribinova 8
    811 09 Bratislava

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - VIVO!

    BA vivo logo

    Moderná pobočka, kde Vám skvelí technici opravia vašich elektronických miláčikov na počkanie. Na pobočke máte k dispozícii bohatý výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    VIVO!
    Vajnorská 100
    831 04 Bratislava

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/1

    Trnava - City Arena

    logo nakupne centrum big

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    City Arena
    Kollárova 20
    917 01 Trnava

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Trenčín - OC Laugaricio

    Laugaricio

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC Laugaricio
    7271 Belá
    911 01 Trenčín

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Žilina - Aupark Shopping Center

    aupark jpg2

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Aupark Shopping Center
    Veľká okružná 59A
    010 01 Žilina

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Nitra - Galéria MLYNY

    nitra mlyny

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Galéria MLYNY
    Štefánikova trieda 61
    949 01 Nitra

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Prievidza - OC Korzo

    oc korzo logo

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC Korzo
    Nábrežná 1913/5A
    971 01 Prievidza

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 8:00-20:00

  • 1/1

    Martin - TULIP Center

    mt tulip

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC Tulip
    Pltníky 2
    036 01 Martin

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Banská Bystrica - Europa Shopping Center

    banska bystrica europa logo

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Europa Shopping Center
    Na Troskách 25
    974 01 Banská Bystrica

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Poprad - OC Forum

    Forum logo

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC FORUM
    Námestie Sv. Egídia 3290/124
    058 01 Poprad

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-20:00

  • 1/3

    Košice - Servisná centrála Tomášikova

    Opravy aj na počkanie, servis pc, notebook, iPhone, iPad, Samsung TAB, TV. Možnosť platby v hotovosti.

    Adresa:
    PCexpres, s.r.o.
    Tomášikova 16
    040 01 Košice
    Otváracie hodiny:

    Po-Pia: 9:00-17:00
    So-Ne: Zatvorené

  • 1/3

    Košice - Aupark Shopping Center

    logo aupark

    Náš najmodernejší kiosk so skvelými technikmi, ktorí vašich elektronických miláčikov znova postavia na nohy. Bohatý výber príslušenstva a príjemné prostredie je opäť samozrejmosťou.

    Adresa:

    Aupark Košice
    Námestie osloboditeľov 1
    040 01 Košice

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/3

    Košice - Atrium Optima

    pobocka optima

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Atrium OPTIMA
    Moldavská cesta 32
    040 11 Košice

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Prešov - Eperia - Shopping mall

    eperia logo

    Opravy smartfónov na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Eperia - Shopping mall
    Arm. Generála L. Svobodu 25
    080 01 Prešov

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-20:00

Nevyhovuje vám zvolená predajňa?
Nájdite svoju najbližšiu pobočku: