Po-Št: 8:00-17:00, Pia: 8:00-16:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 62

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 63

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 61

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 84

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 75

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 85

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02 / 20 60 00 69

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02 / 20 60 00 67

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 80

Po-Ne: 8:00-20:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 82

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02 / 20 60 00 74

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/ 20 60 00 77

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 81

Po-Ne: 9:00-20:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 71

Po-Ne: 9:00-20:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 70

Po-Pia: 9:00-17:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 88

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 66

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 72

Prečo a ako sa vymazať zo sociálnych sietí

Prečo a ako sa vymazať zo sociálnych sietí

V súčasnosti sú sociálne siete integrované takmer do všetkého. Stali sa čímsi ako náhradou internetového prehliadača, ich účty je možné použiť na identifikáciu užívateľov, slúžia na organizáciu  a koordináciu komunít, veľa užívateľov ich využíva ako generátor denných správ o dianí v rozličných sférach spoločnosti, umožňujú nahliadnuť do súkromia iných ľudí, sú skrátka hybnou silou mnohých našich interakcií v digitálnom i fyzickom svete.
Otázku, či vytvorenie účtu na sociálnej sieti automaticky znamená potrebu ponechať si ho navždy, alebo je vhodnejšie ho po čase vymazať, si už pravdepodobne niekedy položil každý užívateľ. Nejde pritom vôbec o triviálnu záležitosť. Rozhodnutie, či si účet ponechať vyžaduje dôkladnú úvahu a posúdenie všetkých kladov i záporov. Ak stojíte pred podobnou dilemou, tu sú niektoré podstatnejšie aspekty, o ktorých by ste mali popremýšľať.

Pohľad do životov a názorov iných

Jedným z hlavných dôvodov prečo ľudia sociálne siete opúšťajú je „preťaženie“ informáciami. Ich konštantný príliv a krátkosť času na selekciu, či pátranie po ich hodnovernosti, v lepšom prípade negujú význam takéhoto informačného toku, v tom horšom vedú k nekritickému prijímaniu klamlivých údajov. Sústavné notifikácie, porovnávanie spoločenského postavenia, či nezmyselné názorové výmeny vedia byť tiež vyčerpávajúce a frustrujúce.
Na druhej strane, je takmer isté, že po „odpojení sa“ zo sociálnej siete stratíte aj prínosné kontakty a informácie. Stane sa, že vám uniknú príjemné správy zo života vašich blízkych žijúcich mimo vášho regiónu, tipy na udalosti a podujatia, novinky z oblastí, ktoré vás zaujímajú, alebo dokonca príležitosti na kariérny a osobný rozvoj.
Písanie na klávesnici notebooku a ikony interakcií na sociálnych sieťach.

Spojenie s ostatnými

Bez sústavného „skrolovania feedmi“ sociálnych sietí získate viac času na kultiváciu vzťahov priamo vo fyzickom svete. Rozhovory a viac pozornosti z vašej strany určite ocenia hlavne tí skôr narodení.
Prítomnosť osôb vo vašej blízkosti však nie je trvalá. Ak sa stane, že sa ocitnete dlhší čas sami, môže to viesť k pocitom osamotenia a izolácie. Udržiavanie „offline“ vzťahov tiež vyžaduje vynaloženie väčšej snahy a námahy.

Vymazanie spomienok

Sociálne siete istým spôsobom akoby držali pri živote časť minulosti – fotografie, znovu pripomínané spomienky a „throwback“ udalosti, sporadické spojenia s ľuďmi, ktorých ste už roky nevideli naživo. Na veľa z toho by ste možno radi zabudli, a potom ako zrušíte účet sa vám zrejme bude zabúdať oveľa ľahšie.
No problém môže nastať, ak ide o nevyriešené vzťahy alebo osobné problémy, od ktorých sa snažíte uniknúť. Vtedy sa môže stať, že zrušenie účtu budete neskôr ľutovať, lebo povedie k eskalácii vášho napätia, k úzkosti a sebaobviňovaniu za pomyselné „spálenie mostu“.

Viac času

Po odchode zo sociálnej siete pravdepodobne získate aj nejaký čas pre seba. Ak ho dokážete vyplniť niečím zmysluplným, potom by ste nemali váhať a účet zrušiť čo najskôr. Čas strávený na sieti na úkor niečoho, čo vás baví a napĺňa je možné vo väčšine prípadov označiť za stratený.
Pozor však, aby ste sa neocitli v stave prázdnoty a nevypĺňali ju aktivitami rovnako, či dokonca viac, patologickými ako je prehliadanie nekonečného streamu nových príspevkov.

Kritika a pocit seba hodnoty

Neoprávnená kritika, výsmech, trolling a iné neduhy sú fenoménmi, ktoré na sociálnych sieťach prekvitajú. Život bez nich je bez pochyby kvalitnejší, menej stresujúci a všetci si ho vieme poľahky predstaviť. Predsa len, nemusieť čeliť hlúpym názorom je oveľa jednoduchšie ako vynakladať mentálnu námahu na to, aby ste si ich nenechali preniknúť „pod kožu“, a výsledok je pritom často rovnaký.
Žiaľ, kvalitnej spätnej väzby je tiež ako šafranu. Ak ste si okruh svojich virtuálnych kontaktov starostlivo budovali dlhší čas a obsahuje ľudí, ktorých názory si vážite, lebo veríte, že im na vás úprimne záleží, pripravíte sa odchodom o ich cenné rady a názory.

Ako vymazať účty na sociálnych sieťach

V prípade, že ste dospeli k záveru, že váš účet na niektorej zo sociálnych sietí vymažete, ešte predtým ako začnete, mali by ste si stiahnuť časť obsahu, ktorú nechcete stratiť.

Facebook

Ak chcete odstrániť alebo deaktivovať váš účet na Facebooku, prihláste sa a prejdite na stránku nastavení (ikonka šípky vpravo hore). Potom kliknite na „Nastavenia a súkromie“ a potom na „Nastavenia.“ Vyberte „Vaše informácie z Facebooku“ a v časti „Deaktivácia a vymazanie“ , kliknite na „Zobraziť', aby ste sa dostali na stránku odstránenia a deaktivácie.
Facebook vám ponúka dve možnosti: deaktiváciu a trvalé odstránenie. Deaktivácia odstráni vašu stránku z webu a spolu s tým i väčšinu príspevkov, ktoré ste zdieľali. Umožní vám však naďalej používať Messenger. Ak sa rozhodnete svoj účet odstrániť, Facebook poskytuje 30-dňovú lehotu na zmenu názoru. Po týchto 30 dňoch už nebudete môcť načítať vaše príspevky ani fotografie.
Postup vymazania sa z Facebooku.

Instagram

Podobne ako na Facebooku, aj v Instagrame máte možnosť účet dočasne deaktivovať, ak si myslíte, že sa k nemu budete chcieť vrátiť. Proces deaktivácie účtu sa líši od jeho odstránenia.
Vo webovom prehliadači sa prihláste do svojho účtu Instagram a prejdite na stránku nastavení (kliknite na vašu profilovú fotografiu a zvoľte položku „Nastavenia“). Následne v pravom dolnom rohu stránky nastavení kliknite na položku „Dočasne deaktivovať môj účet“. Potom budete musieť uviesť dôvody, ktoré vás k tomuto rozhodnutiu viedli a zadať svoje heslo na potvrdenie.
Pre trvalé odstránenie účtu prejdite na stránku žiadosti o vymazanie. Taktiež musíte uviesť dôvod, prečo účet odstraňujete a zadať heslo. Potom začne tridsaťdňová lehota, po uplynutí ktorej bude váš Instagram účet odstránený. Instagram si môže niektoré z vašich údajov, z právnych dôvodov, ponechať aj po odstránení účtu.
Dočasné vymazanie sa z Instagramu.

Twitter

Twitter možnosť dočasnej deaktivácie neponúka. Ak chcete váš účet odstrániť, prihláste sa, prejdite do ponuky nastavení kliknutím na položku „Viac“ a potom na položku „Nastavenia a ochrana osobných údajov.“ V dolnej časti sekcie „Váš účet“ kliknite na „Deaktivovať svoj účet“.  Po následnom potvrdení budete mať ešte 30 dní na zmenu názoru. Uvedomte si, že niektoré informácie o vašom účte môžu zostať dostupné vo vyhľadávačoch aj po odstránení.
Deaktivácia účtu na Twitteri.

Snapchat

Snapchat užívateľom neumožňuje odstrániť účet prostredníctvom aplikácie. Ak chcete svoj účet odstrániť, prihlásiť sa musíte cez webový prehliadač. Keď sa dostanete do sekcie správy účtu, kliknite na „Odstrániť môj účet“. Potom musíte opätovne zadať heslo a užívateľské meno, čím zrušenie potvrdíte. Rovnako ako u väčšiny ostatných sociálnych médií, trvá 30 dní, kým vaše rozhodnutie nadobudne definitívnu platnosť. Mali by ste vedieť, že Snapchat si môže ponechať niektoré vaše údaje z právnych dôvodov.

TikTok

Pre odstránenie TikTok účtu sa prihláste do aplikácie a kliknite na tri bodky v hornej časti obrazovky. V sekcii „Nastavenia a súkromie“ zvoľte „Spravovať účet“ a v dolnej časti obrazovky následne klepnite alebo kliknite na „Odstrániť účet“. Potom sa objaví výzva na zadanie kódu odoslaného na vaše telefónne číslo, podobne ako to býva pri dvoj-faktorovej autentifikácii. Po zadaní kódu budete musieť ešte potvrdiť kliknutím na „Odstrániť účet“ a o 30 dní bude váš účet nadobro odstránený.
Odstránenie účtu z TikToku.

Youtube

Striktne technicky vzaté nemáte samostatný YouTube účet, ale účet Google a ten vám poskytuje prístup k službe YouTube. Špeciálne zrušenie Google účtu by ste si mali dobre rozmyslieť – jeho odstránením stratíte totiž prístup aj ku všetkým ostatným službám ako sú napríklad Gmail, Disk Google, atď. Nezabudnite tiež, že pomocou účtu Google sa možno prihlasujte na niektoré webové stránky a online služby. Okrem toho, videá na YouTube je možné pozerať aj bez prihlásenia do účtu Google, takže odstránenie účtu vám nezabráni v používaní služby.
Ak chcete zrušiť kanál, ktorý spravujete, pozrite si presný postup na zrušenie YouTube kanálu.
No a v prípade, že ste si istí, že Vám celkovo služby Google nebudú chýbať, tu nájdete návod na odstránenie Google účtu.

Reddit

Ani anonymné diskusné fórum Reddit nie je typická sociálna sieť. Zrušením vášho účtu sa neodstránia žiadne vaše príspevky ani komentáre (zmizne z nich len vaše užívateľské meno). Ak po sebe nechcete zanechať žiadnu stopu, budete musieť každý príspevok a komentár vymazať osobitne.
Vymazanie účtu Reddit je pomerne jednoduché. Kliknite na svoje používateľské meno a následne na položku „Užívateľské nastavenia“. Prejdite na koniec stránky a v časti „Deaktivovať účet“ klepnite na položku „Deaktivovať účet“. Ak máte predplatenú verziu Reddit Premium, musíte predplatné najskôr zrušiť.

Pinterest

V ponuke možností Pinterestu sú deaktivácia a zatvorenie účtu. Obidve sú dostupné z menu ukrytého pod šípkou smerujúcou nadol na webe Pinterestu alebo klepnutím na profilovú fotku v aplikácii Pinterest. Kliknite alebo klepnite na „Nastavenia účtu“. Posuňte zobrazenie nadol a klepnite na „Deaktivovať účet“, potom „Ďalej“. Vysvetlite dôvody deaktivácie a na záver kliknite „Deaktivovať účet“.
Pre zatvorenie účtu na Pintereste vo webovom prehliadači kliknite na „Nastavenia“ a potom na „Nastavenia účtu“ na ľavom bočnom paneli. V mobilnej aplikácii klepnite na ikonu ozubeného kolieska v pravom hornom rohu obrazovky a potom na položku „Nastavenia účtu“. V ďalšom kroku vo webovom prehliadači klepnite na „Zmeny účtu“ a potom na „Zavrieť účet“. V mobilnej aplikácii klepnite na „Zavrieť účet“. I tu musíte pridať vysvetlenie, prečo účet zatvárate a zvoliť „Ďalej“.
V poslednej fáze kliknite na „Odoslať e-mail“, lebo Pinterest vyžaduje, aby ste potvrdili odstránenie účtu kliknutím alebo klepnutím na odkaz v potvrdzovacom e-maile. Po vykonaní tohto overovacieho kroku váš verejný profil zmizne, ale úplne sa odstráni až o 14 dní.
Deaktivácia a vymazanie účtu z Pinterestu.

LinkedIn

Pre zrušenie účtu na profesionálnej sieti LinkedIn kliknite alebo klepnite na vaše profilové foto, potom na „Nastavenia a súkromie“ a na „Preferencie účtu“. Posuňte sa nadol na sekciu „Správa účtu“ a zvoľte „Zavrieť účet“. Udajte dôvody vášho odchodu a kliknite alebo klepnite na „Ďalej“. Zadajte heslo a potom už len zvoľte „Zatvoriť účet“. Keď zatvoríte účet LinkedIn, niektoré vaše informácie sa môžu ešte po istý čas zobrazovať vo vyhľadávačoch. Tiež pred odstránením účtu zvážte, či si nechcete stiahnuť kópiu vašich údajov a profesionálnych kontaktov.
Zatvorenie účtu na sieti LinkedIn.

Vyberte pobočku pre servis:

  • 1/6

    Bratislava - Servisná centrála Osadná

    Opravy aj na počkanie, servis pc, notebook, iPhone, iPad, Samsung TAB, fotoaparát... Možnosť platby v hotovosti, aj platobnou kartou.

    Adresa:
    PCexpres, s.r.o.
    Osadná 11
    831 03 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Št: 8:00-17:00
    Pia: 8:00-16:00
    So-Ne: Zatvorené

  • 1/6

    Bratislava - Aupark Shopping Center

    aupark logo

    Moderná pobočka, skvelí technici opravia vašich elektronických miláčikov na počkanie. Na pobočke máte tiež bohatý výber príslušenstva.

    Adresa:
    Aupark
    Einsteinova 18
    851 01 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - Avion Shopping Park

    avion

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva, najväčšie obchodné centrum na Slovensku.

    Adresa:
    Avion Shopping Park
    Ivanská cesta 16
    821 04 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - Central

    bratislava central logo

    Moderná pobočka, skvelí technici opravia vašich elektronických miláčikov na počkanie. Na pobočke máte tiež bohatý výber príslušenstva.

    Adresa:
    CENTRAL
    Metodova 6
    821 08 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - Eurovea

    logo eurovea

    Adresa:

    Eurovea
    Pribinova 8
    811 09 Bratislava

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - VIVO!

    BA vivo logo

    Moderná pobočka, kde Vám skvelí technici opravia vašich elektronických miláčikov na počkanie. Na pobočke máte k dispozícii bohatý výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    VIVO!
    Vajnorská 100
    831 04 Bratislava

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/1

    Trnava - City Arena

    logo nakupne centrum big

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    City Arena
    Kollárova 20
    917 01 Trnava

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Trenčín - OC Laugaricio

    Laugaricio

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC Laugaricio
    7271 Belá
    911 01 Trenčín

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Žilina - Aupark Shopping Center

    aupark jpg2

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Aupark Shopping Center
    Veľká okružná 59A
    010 01 Žilina

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Nitra - Galéria MLYNY

    nitra mlyny

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Galéria MLYNY
    Štefánikova trieda 61
    949 01 Nitra

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Prievidza - OC Korzo

    oc korzo logo

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC Korzo
    Nábrežná 1913/5A
    971 01 Prievidza

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 8:00-20:00

  • 1/1

    Martin - TULIP Center

    mt tulip

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC Tulip
    Pltníky 2
    036 01 Martin

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Banská Bystrica - Europa Shopping Center

    banska bystrica europa logo

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Europa Shopping Center
    Na Troskách 25
    974 01 Banská Bystrica

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Poprad - OC Forum

    Forum logo

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC FORUM
    Námestie Sv. Egídia 3290/124
    058 01 Poprad

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-20:00

  • 1/3

    Košice - Servisná centrála Tomášikova

    Opravy aj na počkanie, servis pc, notebook, iPhone, iPad, Samsung TAB, TV. Možnosť platby v hotovosti.

    Adresa:
    PCexpres, s.r.o.
    Tomášikova 16
    040 01 Košice
    Otváracie hodiny:

    Po-Pia: 9:00-17:00
    So-Ne: Zatvorené

  • 1/3

    Košice - Aupark Shopping Center

    logo aupark

    Náš najmodernejší kiosk so skvelými technikmi, ktorí vašich elektronických miláčikov znova postavia na nohy. Bohatý výber príslušenstva a príjemné prostredie je opäť samozrejmosťou.

    Adresa:

    Aupark Košice
    Námestie osloboditeľov 1
    040 01 Košice

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/3

    Košice - Atrium Optima

    pobocka optima

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Atrium OPTIMA
    Moldavská cesta 32
    040 11 Košice

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Prešov - Eperia - Shopping mall

    eperia logo

    Opravy smartfónov na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Eperia - Shopping mall
    Arm. Generála L. Svobodu 25
    080 01 Prešov

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-20:00

Nevyhovuje vám zvolená predajňa?
Nájdite svoju najbližšiu pobočku: