Po-Št: 8:00-17:00, Pia: 8:00-16:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 62

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 63

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 61

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 84

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 75

Po-Ne: 10:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 85

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02 / 20 60 00 69

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02 / 20 60 00 67

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 80

Po-Ne: 8:00-20:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 82

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02 / 20 60 00 74

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/ 20 60 00 77

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 81

Po-Ne: 9:00-20:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 71

Po-Ne: 9:00-20:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 70

Po-Pia: 9:00-17:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 88

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 66

Po-Ne: 9:00-21:00, Teraz zatvorené, Telefón: 02/20 60 00 72

Top 10 najlepších prehliadačov [Porovnanie prehliadačov 2021]

Top 10 najlepších prehliadačov [Porovnanie prehliadačov 2021]

Microsoft od budúceho roka končí s podporou prehliadača Explorer. Či už patríte k jeho užívateľom alebo sa mu na míle vyhýbate, z debaty o tom, ktorý prehliadač je jeho najlepšou náhradou môžete iba vyťažiť.

Webový prehliadač je jednou z najdôležitejších súčastí softvérovej výbavy vášho počítača. Pokiaľ nie je náplňou vašej práce nejaký druh kreatívnej alebo inej činnosti využívajúcej špeciálny softvér, je pravdepodobné, že väčšinu času za počítačom trávite prezeraním webových stránok. A preto je dôležité, aby ste pre vašu prácu mali ten najlepší možný nástroj.

ChromeLogo Google Chrome

 

Google Chrome nepotrebuje predstavovať. Dlhodobý líder s podielom až 70% trhu je rýchly a má atraktívny dizajn. Tvorba moderných webstránok sa zameriava primárne na kompatibilitu s ním a ich načítanie tak spravidla býva bezproblémové. Firma Google prehliadač neustále vyvíja a nové verzie dopĺňa najmä o prvky zamerané na zvýšenie bezpečnosti a ochrany súkromia.

Samozrejmosťou sú možnosti synchronizácie nastavení, záložiek a hesiel po prihlásení do Google účtu. K tomu máte ako užívateľ ešte k dispozícii napríklad automatické načítanie formátu PDF, preklad textu pomocou Google Translate alebo užitočného manažéra úloh (Shift + Esc). Okrem týchto viac-menej štandardných funkcií Chrome ukrýva aj viacero nastavení pre pokročilých užívateľov ochotných experimentovať – vývojárske nástroje, množstvo interných stránok (zoznam: chrome://about/), demo/beta verzie nových funkcií (chrome://flags/) a veľa iných.

No kľúčom k úspechu je, zdá sa, kombinácia čistého užívateľského rozhrania a výkonu. Že základná inštalácia Chrome neobsahuje efektné funkcie ako zabudované VPN, lepšiu organizáciu kariet, peňaženku na kryptomeny či tlačidlá na zdieľanie, prehliadaču zatiaľ na popularite neuberá. Všetku dodatočnú funkcionalitu pre Chrome zabezpečuje bohatá knižnica rozšírení.

Okrem užívateľov skóruje Chrome vysoko aj v odborných testoch. V porovnaní s konkurenciou skvele obstojí v optimalizácii využitia pamäte, implementácii najnovších štandardov HTML5 i podpore jazyka Javascript.

Firefox

 Logo Mozilla Firefox

Najväčším nezávislým konkurentom Google Chrome je Mozilla Firefox. Firefox je open source projekt, čo silne rezonuje u určitých skupín užívateľov. Historicky bol tento browser priekopníkom mnohých noviniek i striktným advokátom ochrany súkromia.

Firefox-u sa stále darí držať krok s dobou a napĺňať ambíciu rýchleho, moderného a ľahko ovládateľného prehliadača. Ak hľadáte vysoký stupeň ochrany bez zbytočného sledovania, podporu rozšírenej reality, skvelý manažment prístupových hesiel (prípadne browsovanie bez hesiel), či plynulú synchronizáciu medzi zariadeniami, Firefox bude pre vás ideálny.

Rozšírenia tohto prehliadača sa nazývajú „Add-ons“ a ich spektrum je veľmi široké. Niektoré ponúkajú naozaj unikátnu funkcionalitu – možnosť prihlásenia sa na rovnakej stránke pod dvoma účtami súčasne (Multi-account Containers), bočný panel na písanie poznámok (Notes), modul na farebnú personalizáciu (Firefox Color) alebo generovanie anonymných emailových aliasov (Firefox Relay).

V rýchlosti a efektívnom využívaní pamäte môže mierne zaostávať za svojim najväčším konkurentom, no rozdiely sú minimálne až zanedbateľné.

Safari

Prehliadač od Apple je primárnou voľbou pre operačné systémy macOS a iOS. Na trhoch s vysokým podielom zariadení Apple, ako USA, je Safari druhým najpopulárnejším browserom (do 40% užívateľov). Aktuálne verzie nie sú dostupné pre žiadne iné operačné systémy (v rokoch 2007 – 2012 existovali verzie pre Windows).

Najčastejšie skloňovanými prednosťami Safari sú rýchlosť a efektívne využívanie zdrojov, kde tento prehliadač patrí k špičke. Pri ostatných parametroch však už za elitou zaostáva. Extra funkcie, bezpečnosť, ochrana súkromia, aj užívateľský zážitok sú viac či menej obmedzené.

Synchronizácia prebieha s využitím iCloud a podporuje len záložky a históriu prehliadania. Možnosti personalizácie vzhľadu i funkcií sú skromné, užívateľské rozhranie nie je ničím výnimočné, bezpečnostné prvky sú len základné a ich aktualizácie majú nižšiu frekvenciu, zásady ochrany súkromia sú občas vágne formulované a badať aj značné rozdiely medzi desktopovou a mobilnou verziou.

I napriek týmto miernym nedostatkom je Safari stále dobrou voľbou pre zariadenia Apple.

Edge

Logo Edge

Nástupca Explorera z dielne Microsoft, prehliadač Edge, je oveľa vydarenejší ako jeho predchodca. Technologicky sa opiera o rovnaký zdroj ako Chrome (Chromium) čím tvorcovia adresovali hlavný problém Explorera – kompatibilitu. Pozitívnym ohlasom pre Edge nešetria užívatelia ani odborníci.

Funkcionalita (možnosť využitia rozšírení pre Chrome), s ňou priamo súvisiaca excelentná ponuka bezpečnostných riešení pre všetky druhy rizík a rovnako skvelá mobilná verzia sú len niektorými z predností Edge.

Mód pre nerušené čítanie bez reklám, reprodukcia zvoleného textu cez audio a „News Guard“ na automatické odfiltrovanie nespoľahlivých denných správ sú funkciami, ktoré vám v určitých situáciách nesporne prídu vhod. Jednoduché rozhranie, bohaté možnosti nastavení a nadpriemerný výkon zasa reflektujú silu Chromia. Bezpečnosť zabezpečuje integrácia Microsoft Defender SmartScreen, v mnohých ohľadoch poskytujúca lepšiu detekciu hrozieb ako pri iných prehliadačoch.

Azda jedinou o čosi slabšou stránkou Edge je ochrana súkromia poskytujúca len základné možnosti obmedzenia prístupu k vašim osobným dátam počas browsovania.

Opera

Logo Opera

Opere patrí už po dve dekády stabilné, i keď nie práve výrazné (2% podielu), miesto medzi najznámejšími prehliadačmi. Vyznačuje sa najmä skvelými natívnymi funkciami, obavy sa však objavujú v súvislosti s efektivitou využívania operačnej pamäte a bezpečnosťou.

Ak často používate komunikačné nástroje ako WhatsApp, Telegram a Facebook Messenger, oceníte ich prístupnosť priamo v okne tohto prehliadača. Nástroj na vytvorenie snímok obrazovky je jednou z tých maličkostí, ktoré pri intenzívnom používaní vždy prídu vhod.  A keďže je Opera tiež postavená na Chromiu, prichádza aj s možnosťou využitia celej knižnice rozšírení pre Chrome.

Z funkcií užívateľského rozhrania zaujmú instantné vyhľadávanie v otvorených kartách, neoceniteľná pomoc, ak máte tendenciu používať ich väčšie množstvo naraz, i možnosť oddeliť sledované video do samostatného „prehrávacieho“ okna.

Tak trochu kontroverznou témou spojenou s Operou je ochrana súkromia. Prehliadač má zabudované VPN, ale jeho poskytovateľ je externý (SurfEasy) a zbiera všetky vaše dáta. Obavy sa objavili aj pri predaji Opery skupine čínskych investorov v roku 2016.

Chromium

Logo Chromium

 

Chromium je open source program a slúži ako základ nielen pre Google Chrome, ale aj viacero iných prehliadačov. Hoci Chromium je možné využívať aj ako samostatný browser, jeho cieľovou skupinou sú predovšetkým vývojári, ktorým umožňuje budovanie vlastných prehliadačov. Okrem už spomínaných Edge a Opera je bázou aj pre Brave a Vivaldi. Pre bežného užívateľa môže byť výhodou v porovnaní s Chrome mierne vyššia rýchlosť.

Brave

Logo Brave

 

Brave je úžasne inovatívny prehliadač zasluhujúci si pozornosť každého náročnejšieho užívateľa. Automatické blokovanie reklám je doplnené možnosťou sledovania vybraných reklám v zvolených časových intervaloch (napr. 3 reklamy za hodinu), za ktoré vám na účet pribúda kryptomena BAT (Basic Attention Token, odmena za vašu pozornosť). Brave integruje podporu anonymného prehliadača Tor, silu Chromia oslobodenú od funkcie zberu dát pre Google, štandard HTTPS Everywhere vyžadujúci používanie bezpečného protokolu, vysokú rýchlosť, priamočiare ovládanie a množstvo funkcií. Ak si Brave udrží svoju kvalitu a tempo vývoja, čaká naňho s veľkou pravdepodobnosťou veľmi svetlá budúcnosť.

 

Vivaldi

 

Logo Vivaldi

 

Podobne skvelým príkladom akcelerovaného vývoja je Vivaldi. Spájajú sa v ňom široké možnosti personalizácie vo všetkých oblastiach. Pokročilý manažment kariet dopĺňajú užívateľom definované klávesové skratky, fonty, farebné témy a komplexné nastavenia synchronizácie. Ani v parametroch výkonu, ochrany a bezpečnosti Vivaldi nezaostáva za elitou a jeho širšia adopcia užívateľmi je taktiež zrejme len otázkou času.

Tor

Logo Tor

Tor je tak trochu neslávne slávny ako brána do Dark Webu. Od toho sa odvíja aj jeho hlavná prednosť – extrémny dôraz na zabezpečenie anonymity užívateľa. V ostatných sledovaných oblastiach sa radí prinajlepšom k priemeru (kompatibilita s Firefox Add-ons, relatívne dobrá bezpečnosť), no najmä vo výkone značne zaostáva.

Torch

Logo Torch

Tento browser osloví hlavne priaznivcov torrentov, ktorých sťahovanie priamo podporuje (integrácia BitTorrent) a zrýchlený download môžete využiť aj pri streamingu. Obľube sa teší aj nástroj Torch Facelift umožňujúci zmenu vzhľadu vášho profilu na Facebook-u.

Vyberte pobočku pre servis:

  • 1/6

    Bratislava - Servisná centrála Osadná

    Opravy aj na počkanie, servis pc, notebook, iPhone, iPad, Samsung TAB, fotoaparát... Možnosť platby v hotovosti, aj platobnou kartou.

    Adresa:
    PCexpres, s.r.o.
    Osadná 11
    831 03 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Št: 8:00-17:00
    Pia: 8:00-16:00
    So-Ne: Zatvorené

  • 1/6

    Bratislava - Aupark Shopping Center

    aupark logo

    Moderná pobočka, skvelí technici opravia vašich elektronických miláčikov na počkanie. Na pobočke máte tiež bohatý výber príslušenstva.

    Adresa:
    Aupark
    Einsteinova 18
    851 01 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - Avion Shopping Park

    avion

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva, najväčšie obchodné centrum na Slovensku.

    Adresa:
    Avion Shopping Park
    Ivanská cesta 16
    821 04 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - Central

    bratislava central logo

    Moderná pobočka, skvelí technici opravia vašich elektronických miláčikov na počkanie. Na pobočke máte tiež bohatý výber príslušenstva.

    Adresa:
    CENTRAL
    Metodova 6
    821 08 Bratislava
    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - Eurovea

    logo eurovea

    Adresa:

    Eurovea
    Pribinova 8
    811 09 Bratislava

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/6

    Bratislava - VIVO!

    BA vivo logo

    Moderná pobočka, kde Vám skvelí technici opravia vašich elektronických miláčikov na počkanie. Na pobočke máte k dispozícii bohatý výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    VIVO!
    Vajnorská 100
    831 04 Bratislava

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 10:00-21:00

  • 1/1

    Trnava - City Arena

    logo nakupne centrum big

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    City Arena
    Kollárova 20
    917 01 Trnava

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Trenčín - OC Laugaricio

    Laugaricio

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC Laugaricio
    7271 Belá
    911 01 Trenčín

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Žilina - Aupark Shopping Center

    aupark jpg2

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Aupark Shopping Center
    Veľká okružná 59A
    010 01 Žilina

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Nitra - Galéria MLYNY

    nitra mlyny

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Galéria MLYNY
    Štefánikova trieda 61
    949 01 Nitra

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Prievidza - OC Korzo

    oc korzo logo

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC Korzo
    Nábrežná 1913/5A
    971 01 Prievidza

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 8:00-20:00

  • 1/1

    Martin - TULIP Center

    mt tulip

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC Tulip
    Pltníky 2
    036 01 Martin

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Banská Bystrica - Europa Shopping Center

    banska bystrica europa logo

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Europa Shopping Center
    Na Troskách 25
    974 01 Banská Bystrica

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Poprad - OC Forum

    Forum logo

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    OC FORUM
    Námestie Sv. Egídia 3290/124
    058 01 Poprad

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-20:00

  • 1/3

    Košice - Servisná centrála Tomášikova

    Opravy aj na počkanie, servis pc, notebook, iPhone, iPad, Samsung TAB, TV. Možnosť platby v hotovosti.

    Adresa:
    PCexpres, s.r.o.
    Tomášikova 16
    040 01 Košice
    Otváracie hodiny:

    Po-Pia: 9:00-17:00
    So-Ne: Zatvorené

  • 1/3

    Košice - Aupark Shopping Center

    logo aupark

    Náš najmodernejší kiosk so skvelými technikmi, ktorí vašich elektronických miláčikov znova postavia na nohy. Bohatý výber príslušenstva a príjemné prostredie je opäť samozrejmosťou.

    Adresa:

    Aupark Košice
    Námestie osloboditeľov 1
    040 01 Košice

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/3

    Košice - Atrium Optima

    pobocka optima

    Opravy na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Atrium OPTIMA
    Moldavská cesta 32
    040 11 Košice

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-21:00

  • 1/1

    Prešov - Eperia - Shopping mall

    eperia logo

    Opravy smartfónov na počkanie, veľký výber príslušenstva pre mobilné telefóny.

    Adresa:

    Eperia - Shopping mall
    Arm. Generála L. Svobodu 25
    080 01 Prešov

    Otváracie hodiny:

    Po-Ne: 9:00-20:00

Nevyhovuje vám zvolená predajňa?
Nájdite svoju najbližšiu pobočku: